COBRA

Нова генерација на маслени бои

Преземи каталог Download Icon

Нова генерација на маслени бои

Преземи каталог Download Icon

Cobra се професионални маслени бои со висококвалитетни пигменти и вискозитет. Специфично за оваа нова генерација на маслени бои е што немате потреба да користите штетни растворувачи, како терпентин, бидејќи единствено нешто што ви е потребно за разредување е вода.

Достапни се 70 различни бои и во Аурис Арт ги имаме двата достапни типа Cobra Artist oil colors и Cobra Study oil colors.

Со цел да биде креирана Cobra Artist серијата користени се исклучиво најдобрите пигменти и масла и врвен процес на производство. Опсегот на бои се состои од 70 транспарентни, полу-транспарентни, непроѕирни и полу-проѕирни бои. Имаат највисок степен на отпорност на светлина (+++) и во музејски услови ќе останат непроменети минимум 100 години.

Cobra Study серијата ги дава истите одлични резултати како и традиционалните маслени бои. Изработени се од истите високо квалитетни пигменти како и кај Cobra Artist серијата, имаат висок степен на отпорност на светлина (+++), а сепак се со достапна цена. Причина за тоа е што во нивниот опсег има помал број на бои (40) и процес на производство кој се разликува во начинот на мелењето од оној на Соbra Artist серијата.

Погледнете ги останатите брендови

Talens Art Creation

Акрилни и маслени бои, гвашни и акварелни бои...

Amsterdam

Акрилни бои, сликарски четки, акрилни медиуми

Ecoline

Маркери, акварелни мастила

Bruynzeel

Дрвени и акварелни боици, текстилни маркери